PROCES VERBAL 14.07.2020

Incheiat astazi, 14.07.2020, in sedinta extraordinara cu convocare de indata a Consiliului Local Eforie ce se desfășoară la sediul acestuia din Eforie Sud, str. Avram Iancu.

La ședința sunt prezenți: Abdula Doina Geta, Apetroaie Vasile, Balmus Vasile, Berheci Georgiana, Chiparu Danut, Ghena Laura, Geacarel Gheorghe, Izet Hasan Levent, Mincea Anisoara, Negrici Constantin, Pîrvescu Floarea, Samson Elisabeta, Savu Ionut, Tode Antonela.

Lipsesc: Negru Toader Virgil, Niculescu Aurel, Tudor Silviu Antonio.

Participa dl. Primar Serban Robert-Nicolae, dl. Preoteasa Gabriel-Secretar general oras, dl.Manea Daniel-Director DADPP, dl.Bucuresteanu Alexandru – Sef birou SJCAAS.

Proiectele de hotarari sunt insotite de avizele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Eforie si de rapoartele compartimentelor de specialitate.

Dna Tode Antonela este presedinte de sedinta conform HCL nr. 102/30.06.2020.

Dna Tode – Buna ziua! Declar deschisa sedinta. Avem pe ordinea de zi 2 puncte. Supunem la vot ordinea de zi.

Se inregistreaza 14 voturi pentru.

PCT.1 – Proiect de hotarare privind repartizarea unor locuințe care să respecte anexa nr. 1 din Legea nr. 114/1996

Dl.Bucuresteanu – Dosarul civil nr.6104/118/2015 avand ca obiect anularea dispozitiei de demolare a constructiilor ridicate abuziv pe strada Agricola din Orasul Eforie Sud, a fost solutionat definitiv de Curtea de Apel Constanta prin instituirea obligativitatii acordarii de locuinte reclamantilor, care sa respecte anexa 1 din Legea nr.114/1996 si plata sumei de 2.000 lei cu titlu de daune pentru fiecare reclamant. O parte din reclamanti a deschis trei dosare civile avand ca obiect sanctiune pentru neexecutarea hotararii, solicitand instantei obligarea Primariei Eforie la plata de daune pe zi de intarziere pana la punerea in aplicare a hotararii.

Dl.Preoteasa – Pe 28.05 am avut patru locuinte repartizate.

Dl.Primar – Cu HCL-ul acela am blocat in instanta niste executari. Cu proiectul acesta, daca va trece, blocam si restul, pana cand vom putea sa le punem la dispozitie locuintele sociale. Ei spun ca nu am repectat drepturile omului.

Dl.Bucuresteanu – La dosarul din 2015 s-au depus inclusiv planse foto si plangerile pe care le-am facut noi la politie.

Dl.Primar – Ce varianta trecem?

Dl.Preoteasa – Asta a fost si varianta domnului Manea. A spus sa acordam locuintele care respecta anexa nr.1.

Dna Samson – Au avut ei bani sa ne dea in judecata? Pentru noi nu s-ar bate nimeni asa.

Se supune la vot si se inregistreaza 14 voturi pentru.

PCT.2 – Proiect de hotarare privind aprobarea intocmirii documentatiei de atribuire a gestiunii serviciului public de transport calatori

Dl.Primar – Pana pe data de 31 iulie, trebuie sa depunem la ADR pentru a ni se aproba banii pentru proiectul privind parcare si transportul intre cele doua orase. Ordonanta a fost data pe 28 luna trecuta. Cei de la DADPP au gasit doua locatii. Una unde era piata agroalimentara la Eforie Sud si a doua la Camping Cosmos.

Dna Pirvescu – Toata partea, de la coborare de la bariera si pana unde sunt scafandrii, am putea sa o facem o parcare.

Dl.Primar – Nu se poate pentru ca suntem in instanta cu ABADL, plus ca pe faleza inferioara sunt proprietari.

Se supune la vot si se inregistreaza 14 voturi pentru.

Dna Tode –Declar sedinta inchisa.

Drept pentru care am încheiat prezentul proces-verbal, într-un exemplar.

Sari la conținut