PROCES VERBAL 18.12.2020

Incheiat astazi, 18.12.2020, in sedinta extraordinara a Consiliului Local Eforie ce se desfășoară la sediul acestuia din Eforie Sud, str. Avram Iancu.

La ședința sunt prezenți: Abdula Doina-Geta, Andrei Vasile, Berheci Georgiana, Diaconu Ovidiu-Ioan, Izet Hasan-Levent, Mincea Anisoara, Munteanu Dumitru, Orbocea Daniel-Victor, Pirvescu Floarea, Samson Elisabeta, Saracila Lucia, Tode Antonela, Tudor Silviu-Antonio.

Lipseste: Chiru Gigi-Christian, Ciocanel Niculae, Ganea Valentin, Nagy Catalin-Tiberiu.

Participa dl.Primar Serban Robert Nicolae, dra Greceanu Viorica – Administrator public, dl.Bucuresteanu Alexandru – Sef birou SJCAAS.

Dna Samson este presedinte de sedinta.

Dna Samson – Declar sedinta deschisa. Supunem la vot ordinea de zi.

Se inregistreaza 13 voturi pentru ordinea de zi.

PCT.1 – Proiect de hotarare privind aprobarea cuantumului lunar al burselor scolare aferente anului scolar 2020-2021 si a numarului burselor scolare pentru semestrul I pentru elevii din invatamantul preuniversitar din Orasul Eforie

Dra Greceanu – S-a stabilit bursa de studiu – 100 lei, bursa de ajutor social – 100 lei, bursa de performanta – 120 lei, bursa de merit – minim 100 lei – maxim 120 lei, in functie de media notelor obtinute astfel:

  1. bursa de merit 100 lei – pentru media 8.50 -8.99
  2. bursa de merit 110 lei – pentru media 9.00 – 9.49 

III. bursa de merit 120 lei pentru media 9.50 -10.00.

Se aproba numarul burselor scolare pentru semestrul I al anului scolar 2020-2021 dupa cum urmeaza:

           Liceul Teoretic “Carmen Sylva” – Eforie Sud:

                     – 35 burse de ajutor social

                     – 4 burse de studiu

                     – 203 burse de merit

            Scoala Gimnaziala nr. 1 – Eforie Nord

                     – 102 burse de merit

                     – 2 burse de ajutor social.

Problema este ca ei nu o sa poata sa si le mai ia anul asta. Avem inserat articolul 4 “Raspunderea pentru corectitudinea si legalitatea situatiei drepturilor banesti aferente burselor scolare revine ordonatorilor tertiari de credite — Liceul Teoretic ”Carmen Sylva” — Eforie Sud si Scoala Gimnaziala nr. I – Eforie Nord. In cazul in care exista suspiciuni privind veridicitatea si declaratiile privind veniturile, reprezentantii unitatilor de invatamant pot solicita efectuarea unei anchete sociale”. Si ei sa si le si prinda. Daca nu reusim sa le dam anul asta, sa le prinda in proiectul de buget al anului viitor. Initial au spus 38 de burse, dar sunt 35. Nu am o hartie oficiala in acest sens.

            Dna Samson – La consiliul de administratie s-a spus ca au ramas 35 de burse de ajutor social, 4 burse de studiu si 203 burse de merit.

Se supune la vot proiectul de hotarare si se inregistreaza 13 voturi pentru.

           Dna Samson – Va multumesc! Declar sedinta inchisa.

Drept pentru care am încheiat prezentul proces-verbal, într-un exemplar.

Sari la conținut